Ograniczenie marnowania żywności staje się, zwłaszcza wobec tak dużej skali, kwestią niezwykle istotną. Dlatego Electrolux zdecydował się na rozpoczęcie programu Taste&Share, którego główną ideą jest edukacja, szerzenie dobrych praktyk oraz inicjowanie działań mających przeciwdziałać marnowaniu żywności. Innowacyjne rozwiązania w kuchni, nowatorskie sposoby wykorzystania domowych sprzętów, zwrócenie uwagi na odpowiednie przechowywanie żywności i gotowanie z resztek – takie są założenia programu.

Jesteśmy liderem w produkcji urządzeń kuchennych, mamy w związku z tym obowiązek, ale także możliwość przyczynienia się do rozwiązywania problemów związanych

z przyrządzaniem i konsumpcją żywności. I to właśnie robimy, inicjując kampanię Taste&Share. Z jej pomocą chcemy wpłynąć na zwyczaje Polaków i dać im narzędzie, dzięki któremu codziennie będą mogli ograniczać ilość wyrzucanego jedzenia.  – Tomasz Sypytkowski z Electrolux Polska.

Categories: Bez kategorii

0 thoughts on “Naszym obowiązkiem jest zmieniać świat na lepszy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Related Posts

Bez kategorii

Electrolux i Foodsharing Kraków – razem w walce z marnowaniem żywności

Wspólnie działania w imię społecznego celu, a wszystko z myślą o zmianie świata na lepszy. Firma Electrolux przygotowała mobilną aplikację, która ma ułatwiać pracę takich podmiotów jak Foodsharing Kraków, wsparła też krakowską organizację w uruchomieniu Read more…

Bez kategorii

Nie marnuj jedzenia, dziel się nim! Rusza akcja edukacyjno-informacyjna Taste&Share

Electrolux rusza z akcją edukacyjną i będzie zachęcał Polaków do zmiany swoich nawyków oraz ograniczania marnowania jedzenia. W ramach działań zaplanowanych pod wspólną nazwą Taste&Share odbędą się warsztaty gotowania z resztek, uruchomiona zostanie także aplikacja Read more…

Bez kategorii

Źródłem inspiracji dla programu Taste&Share jest ruch zwany foodsharingiem

Kilka lat temu w Niemczech narodził się ruch nazwany właśnie foodsharingiem. Jego głównym celem jest zmniejszenie ilości marnowanego jedzenia poprzez przekazywanie sobie wzajemnie produktów, które nie są już nikomu potrzebne, ale nadal są wartościowe i Read more…